tiistai 27. toukokuuta 2014

"Vihaan miehiä"

Tiedän että ruotsissa feministikeskustelu on ollut paljon suurempi kuin Suomessa ja luultavasti lähes kaikissa muissakin maissa. Feminismi liitetään usein miesvihaan vaikka feminismin tarkoituksena on edistää tasa-arvoa. Ymmärrän että on helppo erehtyä, onhan moni radikaali ja äänekäs feministi tosiaan miesvihaaja, ja mediahuomiota saavat juuri nämä rääväsuut jotka toivovat kaikkien miesten silppomista ja täydellistä miesvallan kaatamista. Näiden ihmisten varjoon jäävätkin todellinen feministitutkimus ja feminisimin peritarkoitus, vaikka terve järkikin sanoo että vihapuhe on vain vihapuhetta. Siksi päätin tähän asiaankuuluvasti jakaa palan omaa vihapuhettani.

Vihaan miehiä. Vihaan niitä miehiä jotka riehuu kantabaarissa kun Suomi osallistuu johonkin urheilukilpailuun ja kokee tuloksen olevan jonkinlainen henkilökohtainen saavutus. Vihaan niitä miehiä jotka kesäpäivisin heiluu pitkin kyliä ilman paitaa. Vihaan niitä miehiä jotka pakkaantuu joukolla kaverin autoon ja ajavat kaupungissa huudellen ja karjuen ikkunasta hävyttömyyksiä tai vaan pitävät älämölöä. Vihaan niitä mieihä jotka salilla käydessä murisee ja örisee painoja nostellessa ja pitävät itsensä kanssa tiukasti katsekontaktin peilin kautta ihaillen omaa lihasmassaansa. Vihaan niitä mieihä jotka kävelee kaikkialla joukossa ja heittelee tupakantumppeja ja syljeskelee ympärillensä. Vihaan että jokaisen tapahtuman jälkeen kaikkialla haisee kusi.

Samalla vihaan yhtä paljon naisia. Vihaan niitä naisia jotka ottaa päivässä itsestään kolmekymmentä kuvaa ja jakavat niitä kaikkeen olemassa olevaan sosiaaliseen mediaan. Vihaan niitä naisia jotka pyytää että niistä ottaa valokuvan mutta ovat tyytymättömiä joka ikiseen ja niitä pitää jäädä valokuvaamaan seuraavaksi kahdeksi tunniksi. Vihaan niitä naisia jotka kävelee tissit paljaana baariin ja ovat närkästyneitä kun miehet haluavat niiltä vain seksiä. Vihaan niitä naisia jotka huutaa kurkku suorana kun tapaa jonkun ystävän kadulla. Vihaan niitä naisia jotka ryhmässä eivät tee muutakun hihittää ja kikattaa eikä saa sanaa sanotuksi. Vihaan niitä naisia jotka kokevat että ilmaiset juomat ja oven avaamiset ovat niille itsestäänselvyys.

Feminismin perusideana on edistää tasa-arvoa. Se ei ole miesvihaa. Mutta jos vihaan sekä miehistä että naisellista käytöstä yhtä paljon, voin väittää että kohtelen ihmisiä tasa-arvoisesti. Olen siis feministi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti