tiistai 29. tammikuuta 2013

Kun luottokortit ei toimi.

Kaupan kassalla pahimmat työpäivät on ne kun pankki tai luottokortit ei toimi yhteysvikojen takia. Kummallisinta on taas se miten ihmiset sillon käyttäytyy. Esimerkiksi lappu ulko- ja sisäovella jossa lukee ongelmasta punaisella tussilla ei riitä siihen että ihmiset huomaisivat asian, vaan keräävät silti ostoskärryn täyteen safkaa ja ovat kassalla ihmeissään. Jotkut jopa suuttuvat että kun heille ei ole ilmoitettu. Varmasti palkataan joku ovelle seisomaan kertomaan ihmisille mistä on kyse, ja hauskinta se että vaikka niin tehtäisiinkin niin yllättävän moni jää inttämään vastaan. Esimerkiksi "kyllä minulla on rahaa tilillä" ja "kyllä minulla on oikeus tehdä ostoksiani kortilla" on tavallisia argumentteja.

Toinen asia joka ihmetyttää on kuinka harva tietää mikä on erona pankki ja luottokortilla. Ilmeisesti ihmiset satunnaisesti käyttää kumpaakin ja ihmettelee miksi vain puolet ostoksista tulee laskuna kotiin kuun lopussa. Tai jotain. Jos luottokortit ei toimi tosi moni sanoo maksavansa pankkikortilla ja kaivaa silti taskustaan jonkun Visa Electronin tai Amexin. Electroni on luottokunnan käteismaksukortti. Amex on herran jestas Amex. Yksi mies kaivoi jopa Diner's Club korttinsa esiin ja väitti maksavansa pankkikortilla. Siis ihminen joka maksaa jonkun tonnin vuodessa siitä kortistaan jonka saa vaan jos on jäsenenä jossain kauppiasliitossa ja ei siltikään tiedä mitä se kortti tekee?

Parhaat on tietenkin ne ihmiset jotka, vaikka niille on lapulla ja suullisesti ilmoitettu useampaan otteeseen että kortti ei toimi yrittää silti maksaa, ja suuttuu kassapalvelialle kun se ei toimi. Kielletään niiltä ruuan saanti ja nyt lapset kuolee kotona. Tai sit ne sanoo että jos vien nämä kotiin ja maksan ensikerralla? Jep, omasta taskusta varmaan pistän kassaan sen sun 78e että ei näytä pohja miinusta. Huhhei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti